Vandaag de dag lijken de zomers steeds langer, warmer en droger te worden. Voor echte zonaanbidders is dat natuurlijk heel fijn. De warmte is helaas niet alleen maar fijn, het is steeds vaker echt heet en de ene hittegolf volgt de andere op. Het is dan wel zo lekker om in de zomer even lekker af te koelen en voor je kinderen is er in de zomer niks leukers dan te spelen met water. Wij geven je een aantal tips om je tuin te veranderen in een waterparadijs.

Spelen met water

Zeker als het warm is, spelen kinderen graag met water. Een waterballonnengevecht is natuurlijk leuk, maar je bent er vaak druk mee. En geef jij je kinderen waterpistolen, dan ben jij vaak zelf ook het slachtoffer. Wil jij dat je kinderen plezier hebben met water, zonder dat jij daar de hele tijd bij moet blijven? Ga dan op zoek naar leuke waterspelletjes.

Zo kun je met zeep en een zeil een eenvoudige glijbaan maken, waar kinderen urenlang lol mee kunnen hebben. Een verstelbare tuinsproeier is ook een echte klassieker als het om waterpret gaat. Een ander voordeel is dat je gazon gelijk een beetje water krijgt. Terwijl de sproeier heen en weer gaat, leven je kinderen zich helemaal uit. 

Een zwembad voor het hele gezin

Niet alleen kinderen, ook ouders hebben last van de hitte. Als iedereen op zoek is naar verkoeling, zorg dan voor een fijn zwembad in je tuin. Heb je kleine kinderen? Kies dan voor een klein kinderzwembad, deze zijn meestal niet zo diep zodat je kinderen gerust alleen kunt laten in het zwembadje, maar vaak kun je er zelf ook nog even in liggen om af te koelen. Wil je het veilig houden? Zoek dan een zwembadje uit dat niet veel dieper is dan 40 cm. Je kunt ook een zwembad kopen dat een slag groter is en deze niet helemaal vullen, zo heb je ook nog wat aan het zwembadje als je kinderen wat groter zijn. 


Heb je grotere kinderen? Of wil je met het hele gezin kunnen genieten in je eigen zwembad? Bekijk dan eens de Bestway zwembaden. Dit zijn grotere zwembaden, waar je met gemak met 4 of meer mensen tegelijk in kunt. Je hebt ze in uiteenlopende vormen en maten. Zo kun je kiezen voor een compact rond bad met van 3 meter, maar Bestway heeft ook zwembaden van 7 meter lang. Met zo’n zwembad in je tuin weten alle kinderen in de buurt jouw huis wel te vinden. 

Heerlijk relaxen in je eigen jacuzzi

Hoef je niet te zwemmen, maar wil je vooral ontspannen of even afkoelen? Dan is een jacuzzi in je tuin ook een goede oplossing. Je hoeft dit water natuurlijk niet altijd te verwarmen. Zodoende kun je een jacuzzi ook goed in de zomer gebruiken ter verkoeling. Daarnaast kunnen de jets en massagestralen zorgen voor wat extra ontspanning aan het einde van de dag. 


Nu hebben veel mensen het idee dat een jacuzzi erg duur is, maar dat valt tegenwoordig mee. Met een opblaasbare jacuzzi kun je vrij gemakkelijk je eigen tuin transformeren tot spa. Deze jacuzzi’s geven je alle voordelen van een permanente jacuzzi. Het enige nadeel is dat je deze jacuzzi’s niet het hele jaar kunt laten staan. Zo bespaar je op een hoop onderhoudskosten. En bovendien kun je deze gemakkelijk verplaatsen of meenemen als je op vakantie gaat of bijvoorbeeld gaat verhuizen. Naast kleine modellen, vind je ook verschillende opblaasbare jacuzzi’s voor 4 tot wel 6 personen. Ideaal voor als jij waterpret wilt combineren met een stukje ontspanning.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *