Een kinderfeestje aan het plannen? Dat is vaak nog best moeilijk. Het moet leuk zijn voor iedereen, maar het mag ook absoluut niet saai zijn of te moeilijk. Wij geven je 5 ideeen voor een onvergetelijk kinderfeestje.

Kinderfeestje

1. Gewoon naar de speeltuin?

Jonge kinderen willen natuurlijk het liefst spelen, dus is een speeltuin natuurlijk de beste optie zou je zeggen. Maar we bedoelen niet de speeltuin om de hoek. Waar je ook woont in Nederland, er is altijd wel een mooie, grote speeltuin in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan speelparadijzen, zoals Kids City of Monkey Town. Kinderen kunnen lekker klimmen, klauteren en spelen en als ouders of begeleiders kan je makkelijk een oogje in het zeil houden.

2. Kinderboerderij

Dieren en kinderen gaan altijd goed samen. De kinderboerderij is dan ook vaak wel een favoriet voor kinderen. Veel kinderboerderijen hebben bovendien ook een speeltuintje waar de kinderen lekker in kunnen spelen.

Veel kinderboerderijen bieden kant-en-klare kinderfeestje aan met voermomenten, een lunch of snack of een leuk spelprogramma om de dieren te leren kennen.

Alpaca farm

Tegenwoordig heb je ook leuke Alpaca boerderijen, waar je de dieren kunt uitlaten in kleine groepjes. Natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen en zo hebben ze ook leuke inspiratie voor hun eigen Instagram.

3. Waterpret

Vooral in de zomer is de keuze natuurlijk snel gemaakt! Met lekker weer kan je natuurlijk heel veel dingen doen. Kinderen zijn gek op zwemmen en spelen met water. Je kunt natuurlijk naar het strand of naar het meer gaan, maar dan moet je de kinderen wel goed in de gaten houden. Daarom is een zwembad altijd een veiligere optie.

Maar het is natuurlijk helemaal leuk om iets actiefs te doen op het water. Huur bijvoorbeeld een aantal kano’s of een bootje. Heb je een klein budget? Dan kan je natuurlijk ook in de buurt allemaal leuke waterspelletjes bedenken.

4. Quad rijden voor jongens: voor de stoere jongens

Quad rijden voor kinderen is natuurlijk hartstikke spectaculair. Met name jongens zullen dit kinderfeestje niet snel vergeten. Nu lijkt quad rijden heftig en misschien zelfs wel een beetje gevaarlijk, maar dat valt heel erg mee. Er zijn namelijk speciale quads die niet zo hard gaan en ook vrijwel niet om kunnen vallen.

Quad rijden

Vaak krijgen de kinderen ook nog een korte instructie, zodat ze niet zomaar de bosjes in rijden bijvoorbeeld.

5. Kids High tea: lekker met de meiden

Voor meisjes moet je natuurlijk op zoek naar iets gezelligs! Waar jongens toch lekker in de weer willen zijn en actief aan de slag willen, vinden meisjes het bijvoorbeeld leuker om te knutselen. Dus een rustige activiteit voor meisjes is geen probleem. Bovendien mag het best creatief zijn.

Een High Tea kinderfeestje voldoet natuurlijk aan al die dingen. Je kunt natuurlijk zelf uitgebreid aan de slag, maar dan is het wel handig om wat hulp in de keuken te hebben. Laat de meisjes lekker bezig zijn met het maken van hun eigen hapjes. Als hoogtepunt kunnen ze lekker smikkelen van hun eigen creaties. Zo hoef jij je ook geen zorgen te maken over het eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *