Wil je zelf gaan paardrijden of wil je dochtertje graag paardrijden? Dan heb je natuurlijk wel het een en ander nodig voordat je op het paard stapt. Ook als je alleen gaat lessen is het wel zo fijn om een paar essentiƫle dingen in huis te hebben.

Een goede paardrijcap

Een paardrijcap is essentieel. Als je bij een manege gaat paardrijden is een cap in de meeste gevallen verplicht. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je een keer van het paard afvalt. En zeker als je ook mee gaat doen aan concoursen mag een goede cap niet ontbreken. Een paardrijcap hoeft niet duur te zijn, maar we raden aan om hier wel goed in te investeren. Het gaat niet alleen om je veiligheid, een minder goede helm kan ook slecht zitten en snel gaan irriteren. Een van de meest bekende caps zijn van het merk Samshield.

Deze helmen worden ook gebruikt door topruiters. Nu kan je natuurlijk ook wel een wat goedkopere helm vinden, maar op je veiligheid wil je niet besparen.

Paardrijbroeken

Een paardrijbroek is niet zomaar een broek. Deze heeft meerdere functies. Het beschermt je tegen schuurplekken en zorgt ervoor dat je lange tochten kunt rijden. Maar ook in de regen en kou is een paardrijbroek wel zo prettig. Wat niet veel mensen weten is dat een paardrijbroek ook zorgt voor extra grip. Bij veel merken kan je zelfs kiezen voor grip op een bepaalde plek. Zo kan je een broek speciaal voor dressuur kopen, maar bijvoorbeeld ook voor het springen. Wil je een goede paardrijbroek kopen? Ga dan op zoek naar merken als Equiline, Dada Sport of Vestrum.

Paardrijlaarzen of schoenen

Goede paardrijlaarzen kunnen erg duur zijn. Gelukkig kun je ook goedkopere varianten vinden. zo kan je jodphurs (schoenen) en chaps combineren ter vervanging van je rijlaarzen. Begin je net met paardrijden? Kijk dan of je een tweedehands paar kunt vinden of koop niet te dure paardrijlaarzen. Weet je waar jij behoefte aan hebt en wat je lekker vindt zitten? Ga dan op zoek naar de beste paardrijlaarzen voor jou.

Speciaal voor jouw paard

Heb je een eigen paard? Dan heb je het een en ander nodig om je paard te verzorgen, maar ook om je paard te begeleiden. Zo moet je een halster, halstertouw en hoofdstel hebben en heb je ook verschillende paardendekens nodig om ervoor te zorgen dat jouw paard gezond en verzorgd blijft. Je kunt een hoop paardenartikelen vinden van verschillende merken. Wil jij stijlvolle, kwalitatieve producten die comfortabel zijn voor jouw paard? Kijk dan eens bij merken als Kentucky Horsewear, PS of Sweden of Equiline.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *