Categorie: Uncategorized

Eye-catchers voor jouw interieur

Ben je toe aan een nieuw interieur of ga je voor het eerst op jezelf wonen, dan kan jij je woning helemaal in een nieuw jasje steken. Precies zoals jij het mooi vindt. Of je nu houdt van landelijk, modern of industrieel, je wilt altijd wel een wow-factor in huis halen. Iets waarvan je vrienden, familie of buren direct iets van zeggen. Maar zo’n eye-catcher is moeilijker te vinden dan je denkt. Wij geven je een 5 tips voor een eye-catcher in jouw interieur, ongeacht je woonstijl. 

Een grote vitrinekast of buffetkast

Een mooie buffetkast of vitrinekast neemt een hoop ruimte in en kan daarmee al een prominente plek in je interieur innemen. Daarmee zet je al een statement. Maar om er een echte eye-catcher van te maken, moet je deze natuurlijk wel vullen met mooie spullen en accessoires. Het mooie aan zo’n vitrinekast is natuurlijk dat jij kan bepalen wat jij wilt laten zien. Heb je een heel mooi servies, dan mag dat gezien worden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook de boeken laten zien die je gelezen hebt of bijzondere collectors items die je spaart. Zo laat je in huis ook een deel van jezelf zien.

Een vintage apparaat

Een oude platenspeler of radio, valt natuurlijk op in een hedendaags interieur. Dergelijke apparaten werken als een echte eye-catcher en zullen zeker niet misstaan in een landelijk of retro interieur. Heb je een modern interieur? Dan zou je kunnen overwegen om bijvoorbeeld je racefiets in huis op te hangen. Het kan natuurlijk ook je snowboard, gitaar of skateboard zijn, het gaat erom dat jij je stempel op je interieur drukt. 

Sfeervolle verlichting

Verlichting in je interieur is erg belangrijk. Met kil wit licht, wordt je woning koud en sfeerloos. Daarom doe je er goed aan om goed na te denken over de lampen die je kiest. Neem je een draadlamp? Dan krijg je een licht schaduwspel op de muur, maar je kunt ook kiezen voor een rieten of bamboe lamp, waardoor er een sfeervolle schaduw op jouw muur of plafond valt. Wil je het vooral knus maken met wat zachte lichtbronnen. Maak dan gebruik van lampenkappen om ervoor te zorgen dat je niet te veel licht in huis hebt. Ben je op zoek naar een mooie lamp met sfeervol licht? Neem dan eens een kijkje bij de It’s About RoMi lampen.

Een open haard of kachel

heerlijk voor in de winter en ook erg sfeervol natuurlijk. Met een kachel in je interieur zorg je voor lekkere, knusse warmte en gezelligheid. Je kunt bij een landelijk interieur kiezen voor een open haard, maar ook voor een modern of industrieel interieur vind je tegenwoordig mooie, stijlvolle kachels. Je hoeft overigens niet per se een houtgestookte kachel te kopen. Tegenwoordig vind je ook hele mooie gaskachels die prachtig staan in een modern interieur. 

Kunst of decoratie

Houd je van kunst? Dan is een mooi schilderij of een beeld natuurlijk ideaal om de toon te zetten in je interieur. Nu is een echt schilderij natuurlijk vrij duur, maar je kunt ook een replica of poster in een fraaie lijst doen voor hetzelfde effect. Maak het nog persoonlijker door bijvoorbeeld een galerij te maken van jouw persoonlijke foto’s of ga voor een trendy wandkleed in plaats van een schilderij of lijst.