In de zomermaanden kunnen je kinderen lekker buiten spelen. Wat is er dan leuker om met mooi, zomers voor een beetje waterpret te zorgen. Naast opblaasbare zwembadjes en waterballonengevechten, kan je tegenwoordig nog veel meer leuke dingen in huis halen, zodat jij je tuin kunt omtoveren tot een waterpretpark voor je kinderen.

1. Waterglijbaan

Wil jij je kinderen vermaken op een warme, zomerse dag? Dan is een waterglijbaan de ideale oplossing. Je kunt online steeds meer verschillende waterglijbanen kopen. Naast kortere en langere varianten, vind je ook meer gedecoreerde waterglijbanen. Heb je een beperkt budget? Dan kan je er ook een zelf maken. Haal een rol plastic of een bouwzeil bij de bouwmarkt en gooi hier een paar emmers met zeepsop op. Neem een aanloopje…en glijden maar! Ook voor volwassenen is een waterglijbaan goed te gebruiken. Waterpret voor jong en oud dus!

2. Intex zwembaden

intex zwembad

De tijd van kleine zwembadjes voor peuterkindjes is voorbij. De zwembaden van vandaag de dag worden beter, groter en steviger. De Intex zwembaden zijn hier een goed voorbeeld van. Voor €300,- tot €700,- kan je al een Intex zwembad in huis halen. Dit zijn ruime zwembaden die groot genoeg zijn voor het hele gezin of voor jouw kinderen en hun vriendjes. De Intex zwembaden hebben een groot stevig frame en een trapje om in het zwembad te klimmen. Met een diepte van zo’n 80 cm is dit zwembad diep genoeg voor volwassen om in te zwemmen, maar ook nog redelijk veilig voor kleine kinderen. Met zo’n groot zwembad in je achtertuin kan je de hele zomer lang een verfrissende duik nemen.

3. Bunch-o-Balloons

Waterballonnen zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar het is wel een hoop gedoe. Als jouw kinderen een watergevecht willen doen, sta je de hele middag aan de kraan ballonnetjes te vullen. Bovendien is het vastknopen van de ballonnetjes ook lastig. Bovendien zijn de ballonnetjes binnen no-time op. Wachten op de volgende lading bederft de waterpret natuurlijk. Met de Bunch-o-Balloons zijn al die problemen voorbij. Dit is namelijk één set met een hele groep waterballonnen die je tegelijk vult aan de tuinslang. Wanneer de ballonnetjes gevuld zijn, sluiten ze zichzelf af. Zo heb je in no-time genoeg waterballonnen voor een hele middag waterpret.

4. Opblaasbare jacuzzi

We hebben het al even over de zwembaden gehad, maar jacuzzi’s zijn ook steeds goedkoper te verkrijgen. Je hoeft natuurlijk niet alleen aan de kinderen te denken. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Lidl, daar kan je al een jacuzzi kopen voor enkele honderden euro’s. Zo’n jacuzzi is niet alleen heel lekker voor je spieren, ook je kinderen beleven er een hoop plezier aan.

5. Watersproeier

pret met watersproeier

Een watersproeier is de ideale accessoire voor de tuin. Je kunt je planten en je gazon besproeien tijdens een droge periode, maar jij en je kinderen kunnen er ook een heleboel waterpret aan overhouden. Je kunt leuke spelletjes bedenken om het spuitende water te ontwijken. Maar je kunt ook sproeiers kopen die eigenlijk helemaal niet bedoeld zijn voor je gazon.

6. Flessenvoetbal

Flessenvoetbal is goedkoop, makkelijk en leuk voor jong en oud. Heb je zin in een middagje waterpret? Het enige wat je dan nodig hebt is een aantal lege flessen een een bal. Stel de gevulde flessen op in een cirkel en probeer de fles van je tegenstander om te schieten. Zodra de fles leeg is, ben je af.

7. Waterpistolen

waterpistool van Nerf

Waterpistolen mogen natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Elke jongen is gek op een waterpistool. Je kunt een watergevecht met elkaar voeren, maar je kunt ook richten op voorwerpen, zoals flesjes en blikjes die je moet raken. Naast de welbekende super soakers, heeft het populaire Nerf ook een hele serie waterpistolen waar jouw kinderen een hoop waterpret van zullen hebben. Het enige nadeel is dat het vrij duur is om 3/4 waterpistolen te kopen.

Dit is hem dan, ons lijstje om zoveel mogelijk waterpret te hebben deze zomer. Weet jij nog leuke spelletjes? Laat het ons dan weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *