De paardenstaart is een ontzettend populaire haarstijl. Een paardenstaart is namelijk ontzettend makkelijk te maken, en daarnaast geeft het je meteen een speelse en hippe look. Ook is een paardenstaart gewoon heel comfortabel, omdat je je haar lekker uit je gezicht draagt. Nou snappen we dat je de klassieke paardenstaart soms een beetje beu kan raken. Je draait simpelweg een elastiekje in je haar en daar houdt het wel bij op. Maar er zijn een heleboel leuke varianten op de paardenstaart.

Zo draag je je haar toch lekker vast, maar toch verschijn je elke dag nét een beetje anders op je werk of school. In deze blog leggen we je uit hoe je de leukste varianten op de klassieke paardenstaart maakt.

variaties op een paardenstaart

De lage paardenstaart

Wil je een hele makkelijke variant op de klassieke paardenstaart? Draag je paardenstaart dan eens laag in de nek! In plaats van dat je je haar achter- of bovenop je hoofd bij elkaar pakt, doe je dit laag in je nek. Dit geeft meteen een heel ander effect! En wil je het geheel iets stijlvoller maken? Toupeer je haar dan een beetje op je kruin alvorens je de staart maakt. Zo kun je meteen helemaal in stijl op kantoor verschijnen. Heb je deze haarstijl helemaal onder controle? Kies er dan ook eens voor om de lage staart schuin te dragen. Je kunt weer gaan voor een strakke, stijlvolle look, of juist voor een speelse look. Voor een speels effect maak je de schuine staart iets losser en haal je er een paar plukjes uit. Als finishing touch krul je de staart nog even met de krultang!

Vlechten in je paardenstaart

Vlecht in paardenstaart

Ook vlechten kunnen het geheel net iets interessanter maken. Maak een vlechtje bovenop je hoofd of aan de zijkant en pak je haar vervolgens bij elkaar om er een staart in te maken. Ook kun je eerst een staart maken en hier een vlecht in maken. Vervolgens trek je de vlecht een klein beetje uit elkaar om het geheel wat minder stijf te maken. Nog een leuke variant: maak eerst een staart en pak vervolgens een paar kleine plukjes om wat dunne vlechtjes door je staart te maken. Dit is de perfecte festivallook! Heb je hier niet genoeg haar voor? Dan kunnen extensions uitkomst bieden. Hierdoor wordt je haar namelijk een stuk dikker, waardoor je opeens alle kapsels kunt maken waarvoor je eerst te weinig haar had! Wil je extensions kopen? Dan kun je terecht bij Hairextensions Voordeel.

Een paardenstaart met een twist

Kun jij niet zo goed vlechten? Geen probleem! Ook met een twist kom je namelijk al een heel

eind. Pak aan beide kanten van je hoofd een pluk haar en draai deze plukken een paar keer rond. Vervolgens maak je net als normaal een staart in je haar. Dit geeft meteen een heel bijzonder effect. Maak het geheel eventueel af met een leuke strik of een opvallend elastiekje en je bent klaar om de deur uit te gaan! Ben je op zoek naar nog meer leuke haarstijlen? Dan kun je terecht op deze haarblog.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *